"Mer fisk, tack!" säger amerikanska och brittiska konsumenter

"Mer fisk, tack" säger amerikanska och brittiska konsumenter i en undersökning av Cargill. "Mer fisk, tack" säger amerikanska och brittiska konsumenter i en undersökning av Cargill.
Amerikaner och britter säger alltmer "Jag tar fisk, tack", enligt ny forskning från Cargill.

I sin senaste Feed4Thought-undersökning fann Cargill att 44 procent av de undersökta amerikanska och brittiska konsumenterna under de senaste fem åren hade lagt till mer fisk i sina dieter. Fjäderfä kom som god tvåa, följt av nötkött och därefter fläsk.

"Fler och fler människor väljer fisk som proteinkälla på grund av dess stora positiva inverkan på hälsan och relativt liten inverkan på vår planet", säger Dan Burke, gruppdirektör för Cargills vattennäringsverksamhet i USA och U.K.

Nästan tre fjärdedelar av konsumenterna i undersökningen sa att de valde att äta fisk av hälsoskäl - och antalet ökade med åldern. Fisk har låg nivå mättade fetter, kolhydrater och kolesterol och innehåller en mängd viktiga mikronäringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler och omega-3-fettsyror, enligt Världsbanken.

När det gäller hälso- och miljöpåverkan sa nästan hälften av de svarande i USA och en tredjedel av de undersökta i USA att de inte gjorde någon skillnad på odlad och vildfångad fisk. Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet håller med om att det inte finns några konstanta skillnader i säkerheten eller näringsvärdet för vild och uppfödd fisk, och både vild och odlad lax har låga nivåer av miljöföroreningar, enligt Washington State Department of Health och Norges Nationella Institut för Näring och Sjömatsforskning. Att hålla fisken färsk var rankad som den viktigaste punkten för sjömatsföretag. 

Fritt översatt av Aktuellt-redaktionen
Läs hela originalartikeln: Aquaculture Directory 3 okt 2018 >>
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln