Så skall du äta för att leva länge

Studierna kan sammanfattas i en pyramid som vilar på rörelse - i dag rör vi oss alldeles för lite och stillasittandet har blivit den 'nya rökningen' när det gäller hälsofaror.
10% av kvinnorna och så lite som 5% av männen äter för lite grönsaker och fibrer i Sverige i dag. Studierna visar att basen i kosthållningen skall bygga på grönt; frukt, nötter, avocado & grönsaker i alla färger.
Ovanför detta hittar vi sjömat! Inte bara fisk utan även skaldjur & musslor och därefter mejerier som yoghurt.
Längst upp i pyramiden - och det vi skall äta minst av - hittar vi rött kött, korvar, processad mat och socker...
Se hela inslaget från TV 4 här >>
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Jan Bengtssom » Flytta ut trålgränsen och bevara fiskebestånden: ”Mycket bra förslag”
-
Jörgen » Forskare och fiskare oense om dyrbara fisket i Kalix: ”utan att vara expert men borde inte sälbeståndet begransas?”
-
Christer Nilsson » Våra möjligheter att påverka framtidens fiske är många: ”Hej Maria Intressant inlägg. Var själv med i teamet på Findus som en gång starta..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
inbjudan alaskanpollock intrafish pr krav asc alger tjuvfiske jordbruksverket räkor swedenfoodarena bearbetning svenskfisknäring projekt pelagisk företagande antibiotika produktion livsmedelsverket bärgning frystmat restaurang seminarie ri.se ems grossist konjunktur japan findus grönland matvanor kungen etiketter sötvatten benthis porträtt pew hummer oceana skarpsill marinbiologi alaska sälar vinnare lb inlägg worldoceanday usa sommar aktuelltonline nesvik mijömärkning norskehavet skarv pcb atlanten odling ordförande distribution parasiter pollock emballage ekosystem storbritannien index koldioxid ål fishsec canada tång fiskfusk skagerrak brexit tac sotenäs marknadsundersökning siklöja rödlistning strömming nyteknik rekord omega-3 statistik kalix ryssland dioxin nymat danmark marknadsföring eu-regler fao bluefin globalt havsforskning plast näthandel regeringen eumofa organisation jätteräka detaljist wwf framtid tonfisk nytänkande nordsjön asien fiskbestånd världen räka priser hälsa västkusten lax msc konsument östersjön forskning handel miljö hållbarhet norge eu fiske konsumtion ekonomi torsk sverige sjömat fiskekvoter sill fiskodling certifiering politik ices hav rapport livsmedelsföretagen export trål försäljning klimat märkning livsmedel makrill fr-medlem nvg-sill slu fr fiskeredskap fn undersökning räkodling kina english havsbruk innovation trender livsstil förpackning frihandelsavtal import aipce löjrom fiskeriminister fritidsfiske funktionellnäring volym fiskdisk regler matlagning media biogas biomassa gmo prisutdelning kost slv debatt agenda2030 recept island nordatlanten fairr pangasius gränsvärden tull levandelagring socialamedier emv vietnam licens spårbarhet nypåjobbet frakt fartyg england sfpo biomar sifo utbildning in english biologi ostron kommunikation vitfisk fiskbullar seafoodofnorway uppköp lagändring helcom isfa 2018 havskräfta indien blekinge ha-v forum frigolit vättern befolkning guide stockholm barentshav globescan mesopelagisk ssp mål14 g6 laxlus varumärke aborre hemsida e-handel kartläggning kräfta fångstredskap ambassadör landsbygdsminister vegetariskt konferens uppdatering