Partierna för bottentrålförbud av torsk

Foto: Jarret Corke Foto: Jarret Corke
Partierna för bottentrålförbud av torsk
Alla riksdagspartier är för att Sverige ska driva frågan om ett bottentrålförbud av torsk inom EU. Det visar WWFs partienkät Östersjökompassen.

Den visar också ett stort engagemang bland partierna för att bekämpa övergödningen, instifta nya skyddade områden och införa ett totalt ålfiskestopp.
[...]
I Östersjökompassen har WWF ställt frågor till partierna om deras inställning i torskfrågan, om mer resurser för att minska övergödningen från jordbruket, om ett ålfiskestopp samt om fler marint skyddade områden. Dessa spörsmål är nyckelfrågor för att få bukt med Östersjöns miljöproblem.
De flesta partier tycker att ålfisket ska stoppas inom EU men vissa vill se undantag för det traditionella kustfisket. Flera partier tycker att övergödningen är ett stort problem, men det finns ingen enighet om att regeringen ska skjuta till mer pengar för att minska övergödningen inom jordbruket. Däremot finns en klar majoritet för att skydda marina områden.

Läs hela pressmeddelandet: WWF 28 juni 2018 >>

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln