Fremtidens fiskerinæring - Suksess med levendelagring kan åpne mange dører for industrien

Vesteraalens Avis 16 juni 2018. Vesteraalens Avis 16 juni 2018.
Forvaltningen må endres for å kunne legge til rette for levendelagring av torsk, skriver Anette Davidsen.
Denne uken foreslo det internasjonale havforskningsrådet å redusere neste års torskekvote med 100.000 tonn. Det er en stor reduksjon i forhold til dagens kvote.


Bakgrunnen for dette er at nedgangen i den naturlige torskebestandenfortsetter - noe som derfor må bli tatt hensyn til. Det finnes tross alt en grense for hvor mye man kan høste av naturlige bestander, uten at det går ut over balansen i havet. 

Se hela tidningssidan >>
I løpet av de siste årene har kvotene for nordøstarktisk torsk ligget på et rekordhøyt nivå. Helt siden 2013 har det kunne blitt fisket inntil nær 1 million tonn og nivået har holdt seg på omtrent dette nivået fram til i dag. 

Over tid har man sett konturene til at torskebestanden går nedover. Det høye kvotenivået de siste årene kan i stor grad tilbakeføres til gode torskeklasserrundt 2004 og 2005 - og årsklassene etter dette har vært svakere. Da får man en naturlig nedgang i bestanden og det må man ta konsekvensene av nå - dersom vi skal kunne høste av disse ressursene også i fremtiden. 

Läs hela artikeln: Web Retriever/Vesteraalens Avis 16 juni 2018 >>
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln