Norska livsmedelsföretag toppar investerarrankingen

Foto: Colourbox Foto: Colourbox
Nytt index rankar hur hållbara världens största proteinproducenter är – ett svenskt företag kvalar precis in på topp 20. 
Investerarnätverket FAIRR (Farm animal investment risk and return) har lanserat ett nytt index: "Coller FAIRR protein producers index". 

I detta rankas världens största kött- och fiskproducenter utifrån vilka miljömässiga och sociala åtaganden man uttryckt – däribland djurskydd, avskogning, antibiotikaanvändning och arbetsförhållanden.
 
I indexet har man tittat på den information som företagen själva meddelat, och satt nyckelindikatorer i till exempel huruvida det finns en policy för minskat antibiotikaanvändande eller mål för minskad avskogning.
[...]

Norskt i topp
I toppen placeras två norska fiskföretag i form av Marine Harvest och Lerøy Seafood group, medan det enda svenska företaget på listan, Scandi Standard, placerar sig på plats 19.

Topprankade Marine Harvest lyfts särskilt fram för sitt arbete med antibiotika, då företaget spårar all användning ända ner till gram per ton. Företaget siktar dessutom mot att ha en minimal antibiotikaanvändning innan 2022.

Men fler än hälften av företagen flaggas som "högrisk" i indexet. Totalt 60 procent av företagen hanterar inte kritiska risker eller misslyckas med att avslöja grundläggande uppgifter om hur man förhåller sig till hållbarhet, bedömer FAIRR.

Läs hela artikeln: FoodSupply 30 maj 2018 >>
Läs även inlägg på: Magasin Måltid 30 maj 2018 >>

Se hela listan på FAIRR:s hemsida >>
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln