En livsmedelsstrategi för Sverige

Landsbygdsministern har ordet i nyhetsbrev från Regeringskansliet:
"
Sommaren går för högtryck och det gör också alla uppdrag och åtgärder inom livsmedelsstrategin. Jag har precis kommit tillbaka efter en resa till Shanghai där jag invigde den svenska montern på Kinas största livsmedelsmässa, SIAL-mässan. Det är tydligt för mig att Sverige har en stor potential på den globala livsmedelsmarknaden, där vi står för säkra, hälsosamma och goda livsmedel. Livsmedelsmässan i Kina är en del av den historiska satsning som vi just nu genomför på livsmedelsexporten.

För att få fram ännu mer fantastiska livsmedel från Sverige, krävs bättre samverkan mellan aktörer i livsmedelskedjan och mer forskning och innovation. Det är därför mycket glädjande att Sweden Food Arena nu är på plats, en samverkansarena för livsmedelssektorn. Tack alla ni som bidrar till genomförandet av livsmedelsstrategin! Och med det vill jag önska er en trevlig sommar!"


Med vänlig hälsning
Sven-Erik Bucht
Landsbygdsminister

Läs hela nyhetsbrevet:

Ur nyhetsbrevet:

Lansering av Sweden Food Arena - forskning och innovation för en livsmedelssektor i världsklass

Den 24 maj lanserades samverkansplattformen Sweden Food Arena. Här samlas företag och branschorganisationer från hela livsmedelskedjan för samverkan kring forskning och innovation för en innovativ, hållbar och konkurrenskraftig livsmedelssektor. Tillväxtverket har ett regeringsuppdrag att vara ett stöd för arenans etablering.

Tillväxtverkets webbplats: Sweden Food Arena - Forskning och innovation
för en livsmedelssektor i världsklass


Läs mer om Läs mer om livsmedelsstrategin och ta del av informationsmaterial på
regeringens webbplats >>

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln