Goda nyheter för NVG-sillen

Norsk vårgytande sill får behålla MSC-certifieringen. Detta bekräftades av internationella certifieringsinstitut på Norges nationaldag den 17 maj.
 

Norsk Vårgytande Sill får behålla MSC-certifieringen. Norsk Vårgytande Sill får behålla MSC-certifieringen.
Kristin Alnes från Sjömat Norge meddelade oss på fredagen:
- "Vi har gode nyheiter for MSC-sertifisering av silda. 
Resultatet av den framskyndede og ekstraordinære revisjonen av MSC er at norsk vårgytande* sild fortsatt vil ha MSC-sertifikat. Revisjonsresultatet vart stadfesta av sertifiseringsselskapa 17. mai, som konkluderte med at NVG-silda, under gitt vilkår får behalde MSC-sertifikatet."

Det är DNV GL tillsammans med andra certifieringsinstitut som har utvärderat tillgänglig information och gjort en revision. I rapporten som kan läsas på MSC:s hemsida har man kommit fram till att NVG-sillen, under givna villkor, får behålla MSC-certifikatet.

- Det är skönt att osäkerheten som har härskat ett tag har kommit till ett slut, så att marknaden nu kan handla med NVG-sill i trygg förvissning om att den även i fortsättningen är MSC-märkt, säger Kjell Ingebrightsen från Norges Fiskarlag.

Här kan du läsa hela rapporten >> (öppnas i nytt fönster)

*Vårgytande är norska för vårlekande, det vill säga sillen lägger rom och mjölke på våren.
Etiketter: norge msc hållbarhet sill

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln